Americký minister obchodu Bryson rezignoval

21.06.2012 Celý región

Washington 21. júna (TASR) - Americký minister obchodu John Bryson, ktorého vyšetrujú v súvislosti s dvoma dopravnými nehodami, dnes oznámil svoju rezignáciu.

Minister o svojom odstúpení informoval amerického prezidenta Baracka Obamu. Uviedol to v liste zamestnancom ministerstva s tým, že svojím krokom chcel predísť rušivým momentom v rezorte, ktorý viedol menej ako rok.

"Práca, ktorú robíte, aby ste pomohli americkým podnikateľom a firmám pri budovaní našej ekonomiky a tvorbe pracovných miest, je oveľa dôležitejšia než kedykoľvek predtým," napísal Bryson. Ako ďalej dodal, dospel k záveru, že musí odstúpiť, aby sa zabránilo rušivým momentom.

Bryson začiatkom júna spôsobil dve dopravné nehody v Los Angeles, údajne po záchvate. Polícia našla 68-ročného ministra v bezvedomí za volantom jeho auta po tom, ako tri razy narazil do dvoch iných áut.

Najmenej jednu zrážku vyšetruje polícia ako trestný čin s tým, že páchateľ z miesta nehody ušiel. Nikto neutrpel vážnejšie zranenia. Bryson si po týchto udalostiach vzal zdravotnú dovolenku.
 

Vyberte región